Struinkids

Soms dreigen schoolgaande kinderen vast te lopen in hun ontwikkeling. Een kind kan bijvoorbeeld veel moeite hebben met contact maken, samen spelen, praten, luisteren, veranderingen of veel prikkels. Trias Jeugdhulp biedt met Struinkids intensieve coaching en begeleiding aan binnen de reguliere buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen tussen de 6-12 jaar.

De medewerkers van Trias Jeugdhulp werken met ontwikkelingsdoelen voor het kind, zoals het vergroten van sociale vaardigheden, weerbaarheid, het zelfvertrouwen en het versterken van het zelfbeeld. De kinderen sluiten zoveel mogelijk aan bij de reguliere BSO-groep waar zij kunnen profiteren van de ‘normale omgang’ tussen kinderen en worden gecoacht daar waar nodig. De ouders/verzorgers en de school worden door Trias op de hoogte gehouden over de voortgang van deze begeleiding en coaching.

Locatie: Struinkids is een bijzondere samenwerking tussen BSO Klooienberg van Doomijn en Trias Jeugdhulp. De Klooienberg ligt prachtig aan de dijk langs het Zwarte Water in de Zwolse wijk Holtenbroek. In deze natuurlijke omgeving leren kinderen optimaal en profiteren ze van elkaars kwaliteiten. Hier struinen kinderen door het hoge gras, ravotten in de modder, knuffelen met dieren, rommelen in de moestuin en spetteren op de waterspeelplaats. 

Deze individuele coaching is ook mogelijk op andere BSO-locaties.

Duur: Afhankelijk van de hulpvraag, gemiddeld zes maanden.

Download de brochure over onze hulp bij de ontwikkeling van je kind. In deze brochure kun je meer lezen over onze werkwijze.