2 november 2021

Nog steeds hebben landelijk ruim 800 kinderen dringend een plek nodig binnen een pleeggezin, omdat zij zich in hun eigen omgeving niet stabiel en veilig kunnen ontwikkelen. In de Week van de Pleegzorg van 3 t/m 10 november 2021 zetten Trias Jeugdhulp en gemeenten pleeggezinnen in het zonnetje met ‘Happy Stones’ en vragen ze met verschillende activiteiten aandacht voor het tekort aan pleegouders. Zo lanceert Trias Jeugdhulp op 3 november het bijzondere pleegzorglied: ‘Puzzelstukjes van steen’!

Pleegouders van Trias Jeugdhulp hebben Happy Stones (een steen met een boodschap) ontvangen om te beschilderen vanuit de gedachte dat je er als pleeggezin niet alleen voor staat: pleegzorg doen we samen! Dit pakket is mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Hellendoorn, Raalte en Zwartewaterland. Zij hebben bijgedragen ter waardering van de pleegouders in hun gemeente.

Deel je Happy Stones

De beschilderde Happy Stones kunnen worden gedeeld via social media en eventueel worden achtergelaten op een mooie plek. Het leuke is: iedereen kan meedoen! Zoek een mooie steen, beschilder deze en draag ook een steentje bij aan de Week van de Pleegzorg! Het resultaat kun je delen op social media via de hashtags #happystones #pleegzorg #pleegouders #weekvandepleegzorg #triasjeugdhulp #groenlicht.

Lied over de pleegzorg ‘Puzzelstukjes van steen’!

Trias Jeugdhulp lanceert het lied op woensdag 3 november om 11 uur in de Week van de Pleegzorg via deze website en social media. Gerco: “Met dit lied vragen we allereerst aandacht voor de pleegzorg. Maar vooral hopen we hierdoor meer mensen te bereiken die misschien dat ene plekje in hun huis hebben. Er zijn zoveel kinderen die wachten op een fijne veilige plek! Als pleegvader en muzikant ben ik erg enthousiast over dit initiatief. Samen met Gertrud van Trias Jeugdhulp heb ik de tekst geschreven. Het lied gaat echt over ‘samen’, dus we hebben pleegkinderen, ouders, pleegouders, hulpverleners en vrienden opgetrommeld om als koor mee te doen. Een geweldige ervaring! Ik hoop dat veel mensen het lied beluisteren en delen.”

Een fijne plek om op te groeien

Trias Jeugdhulp is enorm blij met de pleegouders zoals Gerco die al een plek bieden aan kwetsbare kinderen en hun ouders. Zo ook pleegmoeder Natasja die haar huis en hart openstelt voor Sophie. Moeder Anke over de zorg die Natasja biedt aan haar kind: “Het voelt goed. Ik zie dat Sophie straalt en dat ze het goed heeft. Iedereen heeft Sophie in haar hart gesloten. Niet alleen haar, maar ook mij. Daar ben ik dankbaar voor!” Sophie: “Mijn pleegmoeder en mijn moeder helpen me allebei, dat vind ik fijn.”

Wordt jouw gezin ook een match?

In Overijssel begeleidt Trias Jeugdhulp ruim 500 pleeggezinnen. Voor elk kind zoals Sophie, zoeken wij een geschikte match waar een kind kan rekenen op persoonlijke aandacht en een eigen veilige plek totdat de ouders de zorg weer aankunnen. Zou jij ook kinderen en hun ouders, een plek willen geven in je hart en huis? Trias Jeugdhulp is nog steeds op zoek naar mensen die hun wereld willen openen voor pleegzorg!

Meer informatie

Wil je meer weten over pleegouder worden of wil je je aanmelden voor een (online) informatieavond? Ga dan naar https://www.triasjeugdhulp.nl/pleegouders. Hier vind je ook het totale overzicht van alle (nationale) activiteiten tijdens de Week van de Pleegzorg.