Tijdens de Week van de Pleegzorg van 2 tot en met 9 november 2022 vragen Pleegzorg Nederland en Trias Jeugdhulp aandacht voor de pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

Open je wereld voor pleegzorg! Er zijn nog steeds ruim 800 kinderen die een plek nodig hebben binnen een pleeggezin, omdat zij zich op dit moment niet stabiel en veilig kunnen ontwikkelen. In de Week van de Pleegzorg organiseren we verschillende activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten en om meer mensen enthousiast te maken voor het pleegouderschap. Zodat ieder kind de kans krijgt om zo thuis mogelijk op te groeien…

Het voelt goed, ik zie dat Sophie straalt en dat ze het goed heeft. Iedereen heeft Sophie in haar hart gesloten. Niet alleen haar, maar ook mij. Daar ben ik dankbaar voor

Pleegzorglied: 'Puzzelstukjes van steen'

Pleegzorg kan een wereld van verschil maken in het leven van een kind. Gerco, pleegouder en artiest, heeft daarom speciaal voor de Week van de Pleegzorg 2021 samen met (pleeg)ouders, (pleeg)kinderen en medewerkers van Trias Jeugdhulp dit bijzondere pleegzorglied gemaakt. Deel ook dit prachtige nummer en draag zo je steentje bij om van deze clip een (wereld)hit te maken!

Activiteiten Trias Jeugdhulp 2021

Vanaf 21 oktober: deel je #happystones

Pleegouders van Trias Jeugdhulp hebben een kleinigheidje van ons ontvangen vanuit de gedachte: pleegzorg doen we samen! Mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Hellendoorn, Raalte en Zwartewaterland. Happystones om zelf te beschilderen en eventueel achter te laten op een mooie plek. Het resultaat zien we graag terug via Facebook, Twitter of Instagram via #happystones #pleegzorg #pleegouders #weekvandepleegzorg #triasjeugdhulp #groenlicht.

Vanaf 8 november: Informatieavonden Pleegzorg

Overweeg je om pleegouder te worden? Bezoek dan een van onze informatieavonden over pleegzorg (online en op locatie). Tijdens deze avond vertellen we je meer over wat pleegzorg inhoudt, de verschillende vormen van pleegzorg en wat je kunt verwachten als je besluit pleegouder te worden. Uiteraard kun je volop vragen stellen!

Vanaf 10 november: Livestreams Pleegzorg

Tijdens de livestreams op 10 november en 23 november brengen we inspirerende verhalen over pleegzorg en wat het betekent om voor een pleegkind te zorgen. Heb je vragen over pleegzorg? Zou je wel iets willen betekenen voor een pleegkind en zijn/haar ouders, maar twijfel je? De livestream kun je thuis volgen. Ook krijg je de mogelijkheid om je vragen te stellen via de chat!

In de media

NOS radio 1: 'Tekort aan pleeggezinnen weer toegenomen'

Voor de ochtend-uitzending van dinsdag 2 november bezocht verslaggever Pien Leerink van NOS radio 1 het pleeggezin van Cath (medewerker bij Trias Jeugdhulp) en Gerco, die vertellen over de zorg voor hun 10-jarige pleegkind Djayden.

Hart van Nederland: 'Groot tekort aan pleegouders'

Gerco en Cath (medewerker bij Trias Jeugdhulp) laten in de avond-uitzending van Hart van Nederland op 4 november zien hoe zij hun huis en hart hebben opengesteld voor Isabelle en Djayden. Bekijk hun hartverwarmende verhaal (vanaf 10.02 min) terug...

Activiteiten Pleegzorg Nederland

Op dinsdagavond 2 november om 20.00 uur geeft Pleegzorg Nederland groen licht voor de Week van Pleegzorg 2021. Bekijk het overzicht van de landelijke activiteiten die worden georganiseerd tijdens de Week van de Pleegzorg.