In principe kan iedereen die ouder is dan 21 jaar pleegouder worden, ongeacht sekse of gezinssamenstelling. De belangrijkste voorwaarde is dat je als pleegouders een stabiele en veilige leefsituatie kunt bieden en openstaat voor samenwerking.

Agenda

Geen agenda items.

Informatiepakket

Ben je nog geen pleegouder en wil je meer informatie? Vraag dan een informatiepakket aan.

Informatieavond Pleegzorg

Wij organiseren regelmatig vrijblijvende (online) informatieavonden in verschillende delen van Overijssel. Dit doen we onder andere in samenwerking met gemeenten of collega-pleegzorgorganisaties.

Wanneer je je aanmeld voor een informatieavond, ontvang je ook informatieve filmpjes in je mailbox die je kunt bekijken. Met deze filmpjes beantwoorden we belangrijke vragen als:

  • Hoe word je pleegouder?
  • Welke vormen van pleegzorg zijn er?
  • Wat wordt er verwacht van een pleegouder?
  • Wat biedt Trias Jeugdhulp pleegouders?

Aanmelden informatieavond

Wil je een informatieavond bijwonen, meld je dan aan. 

We droomden altijd al van een groot gezin

Lees het verhaal van Ineke en Paul. 

Luna zoekt pleeggezin

Meer informatie en ervaringen

Pleegouder worden

Wat gebeurt er als je na het bekijken van onze informatie en je bezoek aan een (online) informatieavond, besluit je aan te melden als pleegouder? Trias Jeugdhulp vraagt na je aanmelding bij de Raad voor de Kinderbescherming een verklaring van ‘geen bezwaar’ aan. Ook vragen wij je een medische verklaring in te vullen. 

Als dit is afgerond nodigen we je uit voor de Scholing Training Aspirant Pleegouders (STAP). Tijdens deze basisopleiding behandelen we belangrijke onderwerpen als: samenwerken in de pleegzorg, omgaan met verlies, hechting en gedrag, en wat de komst van een pleegkind betekent voor jouw eigen (gezins)situatie.

Vragen of meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Bel dan tijdens kantooruren 038 456 4743 of mail naar: voorpleegouders@triasjeugdhulp.nl